sâmbătă, 17 aprilie 2010

Biblioteca specialistului

Educaţia, profesorul şi vremurile
Autor: Gabriel Albu
Editură Paralela 45 , Piteşti-2009
Descriere : Lucrarea tratează probleme mai puţin întâlnite în ştiinţele educaţiei, dar foarte presante: relaţia nou creată între carte şi internet, corelaţia complexă dintre educaţie şi „spălarea creierelor”, dintre educaţie şi cultura fricii, problema cadoului şi a pseudocadoului în context educaţional, resursele educative ale iertării. Totodată, sunt abordate probleme legate de condiţia profesorului în societatea aflată într-o birocratică expansiune, legate de cultura mahalalei şi de omul-kitsch, de onestitatea profesorului într-o perioadă a înfloririi pseudorelaţiilor, de visele lui (când aproape nimeni nu mai crede în ele), dar şi de incontestabilă lui forţă de contagiune culturală.



PSIHOLOGIA ADOLESCENTEI

Autor: Gerald R.Adams,Michael D.Berzonsky,.Traducerea cartii este facuta de Gina Oancea,Andreea Hrab,Dorin Nistor,Miruna Andriescu

Editura :Polirom , Bucuresti 2009

Descriere:

Cartea abordeaza o gama larga de subiecte,de la formarea identitatii si a personalitatii adolescentului pana la absolvirea unei facultati si orientarea spre o cariera.

CELE 5 LIMBAJE ALE DRAGOSTEI LA VARSTA ADOLESCENTEI

Autor: Dr.Gary Champan.

Editura: Logos , Bucuresti 2002

Descriere:

Prin intermediul acestei carti veti cunoaste comunicarea dragostei fata de adolescenti.Aceasta comunicare este necesara pentru a asigura climatul emotional necesar maturizarii lor,tinand cont de specificul varstei,dar si de cel individual,al personalitatii si preferintelor fiecariu copil in parte.

INCREDEREA IN SINE A ADOLESCENTULUI

Autor: Germain Duclos,Danielle Laporte,Jaques Ross,

Editura : House of guides , 2006

Descriere:

Este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multi adolescenti nu reusesc sa isi gaseasca locul in societate,nu pot sa isi estimeze corect potentialul si valoarea,se lasa mult prea usor impresionati de tentatii periculoase.Actele antisociale,consumul de droguri si alcool sunt doar cateva dintre problemele rezultate din dorinta tinerilor de a atrage atentia celor din jur.Cartea de fata este indispensabila atat pentru parinti,cat si pentru pedagogi,acestia fiind principalele persoane din anturajul unui adolescent care pot si au datoria sa il influenteze intr-un mod pozitiv.

INTELIGENTA EMOTIONALA
autor: Daniel Goleman
editura: Curtea Veche , Bucuresti-2007
descriere :

Cartea lui Daniel Goleman, Inteligenţa emoţională , a marcat o revoluţie uluitoare în psihologie prin analiza importanţei covârşitoare a emoţiilor în dezvoltarea personalităţii umane. Studiul său ne explică cum, atunci când ne înţelegem sentimentele, situaţia în care ne aflăm devine mai limpede.

INTELIGENTA EMOTIONALA IN EDUCATIA COPIILOR
autori : Maurice J. Elias, Steven E. Tobias, Brian S. Friedlander
editura: Curtea Veche , Bucuresti-2007
descriere:

Viaţa de familie este prima şcoală a emoţiilor. În acest creuzet intim, învăţăm să recunoaştem atît emoţiile proprii, cît şi reacţiile celorlalţi la emoţiile noastre; cum să gîndim aceste emoţii şi cum să ne alegem reacţiile; cum să citim şi să ne exprimăm speranţele şi temerile. Această şcoală emoţională nu înseamnă doar ceea ce le spun părinţii copiilor lor sau ceea ce fac pentru ei; ea presupune de asemenea modelele oferite de părinţi în ce priveşte felul de a-şi trata propriile emoţii şi pe cele care apar în relaţia soţ-soţie.(Daniel Goleman)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu